Lumielementtien valmistaminen vaatii tasalaatuista lunta

Nallikarin talvikylä on kuuluisa monista vaikuttavista lumiveistoksistaan, ja näiden taidokkaiden luomusten takana on joukko ahkeria työntekijöitä, jotka hyödyntävät Vipermetalin seulakauhaa lumiharkkojen valmistamisessa. Talvikylän rakentamisessa tarvitaan suuria ja kestäviä lumisia harkkoja, joista luodaan upeita veistoksia ja rakennelmia. Tästä syystä käytettävän lumimateriaalin tulee myös täyttää sille asetetut kriteerit.

Prosessin tavoitteena on saada epätasalaatuinen, eli hauras, paakkuuntunut ja jäinen lumimassa muuttumaan tasalaatuiseksi ja helposti muotoiltavaksi lumeksi, jota voidaan puristaa haluttuun muotoon käyttämällä tarkoitukseen valmistettuja elementtimuotteja. Seulomalla lumi muotteihin saadaan valmistettua kauniita ja kestäviä lumiharkkoja, jotka toimivat talvikylän rakennelmien perustana.

Seulakauhan käyttökohteet voivatkin vaihdella paikan ja tarpeen mukaan, ja tämä tekee siitä erityisen hyödyllisen työkalun myös lumen ja jään käsittelyssä. Onkin hyvä muistaa, että Vipermetalin seulakauhojen käyttökohteet eivät rajoitu vain perinteiseen seulontaan, vaan sillä voidaan tehdä monenlaisia tehtäviä riippuen siitä, mitä kulloinenkin projekti tai vuodenaika vaatii.

Lue lisää Vipermetal Seulakauhoista

Katso video lumen seulonnasta

 

Seulomalla lumi muotteihin saadaan valmistettua kauniita ja kestäviä lumiharkkoja, jotka toimivat talvikylän rakennelmien perustana.

Talvikylä on talvisen tekemisen keskipiste

Talvikylää on rakennettu jo useiden vuosien ajan ja siitä on tullut yksi alueen perinteisistä talviajan vierailukohteista. Paikalla pääset tutustumaan poroihin, lapset pääsevät ajamaan mönkijöillä, tuubimäet ja hoijakkakelkka tarjoavat vauhtia ja retkikyydit ja lumilabyrintti tuovat kokonaisuuten oman osansa seikkailua. Vauhtipuistosta tutut Hupsut Kupit sekä Karusellipaviljongissa sisätiloissa pyörivä Taikakaruselli kruunaavat ikimuistoisen päivän.

Oulun Nallikarissa sijaitseva Talvikylä avaa ovensa tänä vuonna 10.2 ja on avoinna aina huhtikuun alkuun saakka. Talvikylä tarjoaa pohjoista eksotiikkaa ja Talvikylän lumisessa ympäristössä onnistuvat myös erilaiset aktiviteetit aina tiimikisoista retkeen meren jäälle tai vaikkapa lumenveistokilpailut.

Talvikylässä vierailee vuosittain paljon väkeä ja se on vakiinnuttanut paikkansa monien ihmisten sydämissä. Joten jos satut olemaan vierailulla Oulussa suunnalla päin, niin poikkea samalla vierailulle Nallikarin Talvikylään!

Talvikylän verkkosivut

Lue myös

Suurin seulakauha mitä olemme koskaan toteuttaneet valmistui vain seitsemässä viikossa

Toteutimme asiakkaan toivomuksesta seulakauhan, jollaista emme ole koskaan ennen valmistaneet tai edes nähneet tosielämässä. Kauhan tilavuudeksi tuli lopulta huikeat 7 m³, joka tekee siitä ainutlaatuisen työvälineen. Tässä artikkelissa kerromme hieman lisää kauhan toteuttamiseen liittyvästä työstä.

Lue lisää

Seulakauhan käyttö maaperän stabiloinnissa tuo tehokkuutta maanrakennusprojekteihin

Maaperän stabilointi on eräs maanrakennusprojektien keskeisimmistä osatekijöistä, ja sen vaikutukset ulottuvat kauas projektin elinkaaren yli.

Lue lisää

Vipermetal VPCH 21 -murskakauha tositöissä

T. Mäkelä Oy, jyväskyläläinen suomalainen urakoitsija, sai purkutyösopimuksen nelikerroksisen betonirakennuksen purkamiseksi Keski-Suomessa. Aikataulu oli tiukka, samoin kuin sopimuksen määrä.

Lue lisää

Mikä on Vipermetal?

Tervetuloa lukemaan Vipermetal-blogia. Pitkään harkittu idea on saanut uuden muodon sanoiksi ja kuviksi. Viper blogi pyrkii kertomaan enemmän siitä, kuka olemme ja mitä teemme.

Lue lisää