Seulakauhat monipuoliseen seulontaan ja kevyeen murskaukseen

Vipermetalin seulakauhat ovat kestäviä ja laadukkaita työkaluja. Tuotteemme on suunniteltu mullan, turpeen ja muiden maa-ainesten monipuoliseen ja tehokkaaseen seulontaan sekä kevyeen murskaukseen.

Jokainen seulakauhamme on valmistettu kokonaan Suomessa käyttäen parhaita kulutusteräslaatuja ja laatukomponentteja. Tämä takaa niiden kestävyyden sekä tehokkaan ja helpon käytettävyyden. Voit luottaa siihen, että Vipermetalin seulakauhat kestävät kovaa käyttöä ja tarjoavat optimaalista suorituskykyä.

Kehittämämme seulakauhat on suunniteltu kestämään vaativissakin olosuhteissa, jotka tarjoavat tarkkaa seulontaa sekä tehokasta murskausta. Ne ovat luotettavia työkaluja, jotka auttavat sinua saavuttamaan parhaat tulokset materiaalinkäsittelyssä.

Kun valitset Vipermetalin seulakauhat, saat laadukkaan ja luotettavan ratkaisun tarpeisiisi. Olipa kyse sitten pienemmästä projekteista tai suurista ammattikäytön tarpeista, voit luottaa seulakauhojemme suorituskykyyn ja kestävyyteen.

Laatua kovaan ammattikäytöön

Mikäli etsit seulakauhaa, joka kestää käytössä ja tekee seulontaan liittyvästä työstä aidosti tehokasta, on Vipermetal seulakauha markkinoiden ykkösvalinta.

 • Kevyt rakenne
 • Helppo ja nopea käyttää
 • Huippuluokan kestävyys
 • Laaja tuotevalikoima
 • Monipuolinen terämallisto
 • Käy kaivinkoneisiin ja pyöräkuormaajiin
 • Edullinen ylläpito
 • Helppo huollettavuus
 • Kattava takuu
 • Räätälöitävissä erikoistilauksesta
 • Made In Finland

Mallisto

Seulakauhamallisto

Seulakauhojen tuotevalikoimasta löytyy useita eri seulakauhamalleja, jokaisen alustakoneen ja seulonta-tarpeen vaatimusten mukaisesti. Valitse seulakauha oman konetyypisi ja käyttötarkoituksen mukaan:

VPH 2-700

Kaivinkoneet: 3500-7000
Pyöräkuormaajat: 2000-3000

Vipermetal 2-700 Viper seulakauhamalliston pikkujättiläinen. Se sopii mainiosti pienkuormaajiin ja minikaivukoneisiin käytettäväksi esimerkiksi mullanseulontaan.

Lue lisää

VPH 2-1500

Kaivinkoneet: 8000-10000
Pyöräkuormaajat: 4000-7000

VPH 2-1500 on suosittu seulakauhamalli, joka suunniteltu etenkin liukuohjattuihin kuormaajiin ja pieniin kaivukoneisiin. Tämä monikäyttöinen seulakauha sopii loistavasti erityyppisten materiaalin seulontaan ja prosessointiin.

Lue lisää

VPH 3-1500

Kaivinkoneet: 10000-15000
Pyöräkuormaajat: 7000-10000

VPH 3-1500 on moneen taipuva laadukas seulakauhamalli, joka soveltuu monipuolisesti eri materiaalien seulontaan, prosessointiin ja myös kevyeen murskaukseen.

Lue lisää

VPH 4-1500

Kaivinkoneet: 14000-21000
Pyöräkuormaajat: 9000-15000

VPH 4-1500 on Viper malliston klassikko. Sopii laajaan konekokoluokkaaan niin kuormaajiin kuin kaivukoneisiin. Saatavilla laaja skaala optimoituja versioita hienoseulontaan, ilmastukseen, sekoitukseen, kevyeen murskaukseen.

Lue lisää

VPH 3-1700

Kaivinkoneet: 22000-30000
Pyöräkuormaajat: 12000-16000

VPH 3-1700 on vankka ja tehokas ammattilaisten suosima seulakauhamalli. Malliin on myös saatavilla monipuoliset versiot hienoseulontaa, karkeaan seulontaan kuin murskaukseenkin.

Lue lisää

VPH 4-1700

Kaivinkoneet: 24000-35000
Pyöräkuormaajat: 14000-20000

VPH 4-1700 on 3-1700-seulakauhamallin isoveli neljällä vaakaroottorilla suurempiin konekokoihin. Tarjolla myös useita räätälöityjä versioita käyttötarkoituksen mukaan seulontaan ja murskaukseen.

Lue lisää

VPH 3-2300

Kaivinkoneet: 28000-35000
Pyöräkuormaajat: 18000-25000

VPH 3-2300 on korkean kapasiteetin seulakauha pyöräkuormaajiin ja kaivukoneisiin. Monipuolinen käyttöalue – laajalti käytetty esim. turpeen, maa-ainesten ja biomateriaalien seulontaan ja sekoitukseen.

Lue lisää

VPH 4-2300

Kaivinkoneet: 32000-45000
Pyöräkuormaajat: 21000-30000

VPH 4-2300 on Viper -seulakauhamalliston lippulaiva. Tehokas korkean kapasiteetin seulakauha suurten massojen seulontaan. Kauhan tilavuus lisälaidoilla jopa 5600

Lue lisää

VPV 4-1100

Kaivinkoneet: 14000-22000

VPV 4-1100 on Vipermetal -seulakauhamalliston klassikko. Tämä kaivukoneisiin suunniteltu pystyrumpuinen malli on tehokas ja vahva seulakauha vaativaan käyttöön.

Lue lisää

VPV 5-1350

Kaivinkoneet: 22000-28000
Pyöräkuormaajat: 12000-16000

VPV 5-1350 on pystyrumpuinen korkean kapasiteetin seulakauha moneen käyttöön. Maa-ainesten seulonta ja murskaus on tehokasta tällä ammattilaisten suosimalla kauhalla.

Lue lisää

VPH/VPV Custom

Räätälöity seulakauhamalli

Vipermetal seulakauhoja voidaan myös räätälöidä täysin asiakkaan toivomien ominaisuuksien mukaiseksi. Suunnittelutyön tuloksena on valmistunut myös liuta erikoisempia runkotyyppejä, joita voidaan hyödyntää pohjana uusien mallien totauttamiseksi.

Lue lisää

Video

Katso Seulakauhojen esittelyvideo

Katso Vipermetal seulakauhojen lyhyt esittelyvideo. Videolla näet kuinka seulakauhoja voidaan käyttää monipuolisesti erilaisisiin käyttötarkoituksiin kuten mullan, puuaineksen, turpeen ja hiekan seulontaan.

Galleria

Kuvia seulakauhoista

Seulakauhojen kuvagalleriasta löydät laajan valikoiman valokuvia, jotka esittelevät Vipermetal Seulakauhoja erilaisissa tilanteissa ja seulontaan liittyvien töiden parissa, mukaan lukien monipuoliset maanrakennusprojektit, kompostin, mullan ja muiden biomateriaalien  käsittely sekä jätteenkäsittely

Seulakauhan alustakone, terävaihtoehdot, lisätarvikkeet sekä räätälöinti

Vipermetal seulakauha kaivinkoneen, pyöräkuormaajan, minikaivurin tai kuormaajan sekä käyttötarkoituksen mukaan

Vipermetalille on ensiarvoisen tärkeää, että seulakauhamme palvelevat laajasti erilaisia koneenkäyttäjiä. Tästä syystä olemme toteuttanet yhden markkinoiden laajimmista seulakauhavalikoimista, joka vastaa monipuolisesti eri työmaiden tarpeisiin. Valikoimassamme on erityisesti suunniteltuja seulakauhoja kaivinkoneille, pyöräkuormaajille, minikaivureille, kuormaajille ja monille muille konetyypeille, mukautuen eri kokoluokkiin ja toimintavaatimuksiin.

Kun valitset Vipermetal-seulakauhan, voit löytää täydellisen yksilön juuri sinun konetyyppisi ja sen toimintaympäristön vaatimuksiin. On tärkeää tarkistaa ja varmistaa, että seulakauha on yhteensopiva koneesi teknisten ominaisuuksien ja vaatimusten kanssa, jotta voit hyödyntää sen täyttä potentiaalia turvallisesti ja tehokkaasti. Meiltä löydät seulakauhat, jotka on suunniteltu kestämään ja toimimaan vaativissakin olosuhteissa, tarjoten samalla tarkkuutta ja joustavuutta erilaisissa maanrakennus- ja siirtotehtävissä.

Seulakauhojen terävaihtoehdot – Optimoi seulontatehokkuus

Laajasta terämallistostamme löydät aina juuri sinulle sopivan terämuodon. Tarjoamme monipuolisia terävaihtoehtoja, jotka soveltuvat erinomaisesti seulontaan, kevyeen murskaukseen, sekoittamiseen, bioilmastointiin ja stabilointiin. Jokainen terämalli on saatavilla eri teräväleillä, mikä vaikuttaa seulotun materiaalin raekokoon ja varmistaa optimaalisen lopputuloksen.

Uuden seulakauhan hankinnan yhteydessä asennamme haluamasi terämallit suoraan kauhaan. Tarjoamme myös vaivattoman terämallien vaihdon ja asennuksen jälkikäteen, jos haluat päivittää olemassa olevan seulakauhasi. Meille on tärkeää, että voit hyödyntää kauhaasi parhaalla mahdollisella tavalla, ja siksi olemme valmiita vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi terämallien suhteen.

Seulakauhojen terävaihtoehdot

Seulakauhasi räätälöidään ja muokataan täysin yksilöllisesti tarpeidesi mukaisesti

Voimme varustaa seulakauhan haluamillasi terämalleilla, lisävarusteilla ja ominaisuuksilla, jotta se vastaa täysin käyttötarpeitasi. Tarvittaessa teemme myös muutoksia tuotteen rakenteeseen ja kiinnitystapoihin tilauksesi perusteella.

Erikoistoiveidesi mukaan räätälöimme seulakauhan juuri sinulle. Meillä on valmiudet vastata ainutlaatuisiin tarpeisiin ja varmistaa, että seulakauhamme täyttävät asiakaskohtaiset erityistoiveetkin.

Vipermetalin räätälöidyt seulakauhat tarjoavat sinulle täydellisen sovituksen ja optimaalisen suorituskyvyn. Voit luottaa siihen, että saat käyttöösi juuri sellaisen seulakauhan, joka vastaa tarpeitasi ja tehostaa työskentelyäsi.

Lue lisää seulakauhojen räätälöinnistä

Seulakauhan lisävarusteet ja tarvikkeet

Vipermetalin tuotteiden lisävarusteet ja tarvikkeet on suunniteltu parantamaan työskentelyn tehokkuutta, monipuolisuutta ja kestävyyttä erilaisissa työolosuhteissa.

Nämä lisäosat tarjoavat merkittävää joustavuutta ja sopeutumiskykyä erilaisten materiaalien käsittelyyn samalla kun tuovat lisää luotettavuutta ja turvallisuutta työskentelyyn.

Lue lisää seulakauhojen lisävarusteista

Haluatko lisätietoja seulakauhoistamme tai tietää niiden hinnat? Ota rohkeasti yhteyttä!

Vipermetal on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja tarjoamaan lisätietoja tuotteistamme. Ymmärrämme, että jokainen työtilanne on ainutlaatuinen, joten haluamme auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun kuhunkin skenaarioon.

Ota yhteyttä Vipermetaliin, niin autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivan seulakauhan – ja tarvittaessa räätälöidyn ratkaisun.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Miksi valita Vipermetal seulakauha?

Seulakauhamme on intohimomme ja ylpeydenaiheemme. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu ja suunniteltu vastaamaan ammattikäyttöön asetettuja vaatimuksia. Tuotteidemme kehittämisessä olemme tehneet tiivistä yhteistyötä alan ammattilaisten kanssa ja kuunnelleet heidän arvokkaita kokemuksiaan.

Omistamme myös oman testialueen, jossa voimme viedä seulakauhamme äärimmilleen ja testata niiden suorituskykyä tilanteissa, joita ne eivät todennäköisesti kohtaa edes normaalikäytössä. Näin varmistamme tuotteidemme toimivuuden ja kestävyyden kaikissa eri olosuhteissa. Haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta.

1

Tehokkuus omassa luokassaan

Vipermetal seulakauhat ovat tunnettuja poikkeuksellisesta tehokkuudestaan, joka asettaa ne omalle tasolleen markkinoilla. Niiden suunnittelussa ja valmistuksessa on panostettu huippuluokan teknologiaan ja innovaatioihin, jotta saadaan paras mahdollinen seulontatehokkuus ja murskaustulos. Olipa kyseessä mullan seulonta, turpeen käsittely tai muiden maa-ainesten seulonta, Vipermetal seulakauha takaa erinomaisen suorituskyvyn ja tehokkaan työskentelyn.

2

Ammattilaisten suosima

Vipermetal seulakauhat ovat vakiinnuttaneet asemansa ammattilaisten suosimina työkaluina. Laadukas ja luotettava suorituskyky yhdistettynä kestävyyteen tekee niistä ammattikäyttöön ihanteelliset. Niiden monipuoliset ominaisuudet ja räätälöitävyys takaavat, että ne sopivat täydellisesti eri tehtäviin ja työympäristöihin. Kun valitset Vipermetal seulakauhan, voit luottaa siihen, että käytössäsi on ammattilaisen valinta.

3

Valmistettu Suomessa parhaista teräslaaduista

Vipermetal panostaa valmistusprosessissaan laatuun ja kestävyyteen. Seulakauhojen valmistuksessa käytetään ainoastaan parhaita teräslaatuja. Nämä materiaalit takaavat tuotteidemme pitkäikäisyyden ja kestävyyden vaativissakin olosuhteissa. Suomalainen osaaminen ja tarkka työnjälki näkyvät jokaisessa seulakauhassa, joten voit luottaa siihen, että saat laadukkaan ja pitkäikäisen tuotteen.

4

Hyvä jälleenmyyntiarvo

Vipermetal seulakauhat säilyttävät erinomaisen jälleenmyyntiarvon. Niiden korkea laatu, kestävyys ja tunnettu tehokkuus tekevät niistä haluttuja tuotteita markkinoilla. Jos päätät päivittää tai vaihtaa seulakauhaasi tulevaisuudessa, voit luottaa siihen, että Vipermetal seulakauhan hyvä jälleenmyyntiarvo auttaa sinua saamaan parhaan vastineen sijoituksellesi.

Mihin seulakauhaa käytetään?

Seulakauha on monipuolinen työkalu, jota käytetään laajasti erilaisissa tehtävissä. Yleisimmin seulakauhaa hyödynnetään mullan, turpeen, puunkuoren ja biomateriaalien seulontaan. Seulakauhat soveltuvat myös kaivantojen täyttämiseen ja murskaustöihin.

Seulakauhan pyörivät seulontaterät ovat ratkaisevan tärkeitä, kun halutaan saavuttaa tehokas seulontaprosessi ilman laadun kärsimistä. Seulakauhan käyttö mahdollistaa materiaalien paremman kierrättämisen ja uusiokäytön tuoden työskentelyyn myös ympäristöystävällisen näkökulman.

Seulakauhan käyttömahdollisuudet ovat todella monipuoliset ja sen avulla voidaan käsitellä erilaisia materiaaleja monissa eri työtehtävissä. Vaikka yleisimmin seulakauhaa käytetään mullan ja orgaanisen materiaalin käsittelyyn, sen hyödyntämisessä rajoja asettaa vain mielikuvitus. Seulakauha on monipuolinen työkalu, joka tarjoaa tehokkaan ja luotettavan ratkaisun erilaisiin seulontatarpeisiin.

Alla hieman lisätietoa seulakauhan keskeisimmistä käyttökohteista:

Multa

Mullan seulonta seulakauhalla

Laadukas multa on olennainen tekijä kasvien menestykselle, koska se tarjoaa optimaalisen kasvualustan ja ravinteet. Mullan seulonta seulakauhalla mahdollistaa tarkan suodatuksen poistamalla mullasta kivet, paakut, roskat ja rikkakasvit. Seulonnan yhteydessä voidaan lisätä esimerkiksi turvetta tai hiekkaa, joilla voidaan parantaa mullan ominaisuuksia tarpeen mukaan. Näin multa voidaan räätälöidä eri käyttötarkoituksiin, kuten viherrakentamiseen, kasvimaalle, istutuksiin ja nurmikkoalueille.

Mullan seulonta seulakauhalla varmistaa, että käytettävä multa on puhdasta ja korkealaatuista. Se poistaa epäpuhtaudet ja takaa, että kasvit saavat tarvitsemansa optimaalisen kasvualustan. Seulakauha on tehokas työkalu, joka mahdollistaa mullan tarkan seulonnan ja samalla mahdollistaa sen muokkaamisen halutunlaiseksi eri käyttötarkoituksiin.

 

Turve

Turpeen seulonta seulakauhalla

Turpeen seulonta seulakauhalla on olennainen vaihe varmistettaessa, että seulottu turve on tasalaatuista ja sopii jatkokäyttöön. Seulakauhan avulla voidaan tehokkaasti poistaa juuret, kivet, paakut ja jääkamit, jolloin jäljelle jäävä turve on puhtaudeltaan ja laadultaan tasavertaista. Tämä mahdollistaa turpeen helpon ja turvallisen lastaamisen sekä kuljettamisen haluttuun käyttökohteeseen.

Vipermetal seulakauhan erilaiset terävaihtoehdot ja terävälin ominaisuudet takaavat tehokkaan ja luotettavan seulonnan, joka tuottaa juuri halutunlaista turvetta eri käyttötarkoituksiin. Nopea ja perusteellinen seulonta johtaa myös selviin kustannussäästöihin, kun työn tuottavuus kasvaa merkittävästi.

Turvetta käytetään monipuolisesti eri aloilla, kuten lämpöenergian tuotannossa, maataloudessa kuivikkeena ja hajunsitojana, imeytysaineena, kompostoinnissa, kasvualustana puutarhoissa ja avomaaviljelyssä, maanparannusaineena, öljyntorjunnassa, maisemanhoidossa ja viherrakentamisessa. Lisäksi sitä hyödynnetään joskus esimerkiksi ihonhoitotuotteissa tai turvekylvyissä pääraaka-aineena. Seulakauhan avulla turpeen seulonta on tehokasta ja varmistaa laadukkaan tuotteen eri käyttötarkoituksiin.

Puun ja muut biomateriaalit

Puunkuoren ja muiden biomateriaalien seulonta seulakauhalla

Puunkuoren ja muiden biomateriaalien seulonta seulakauhalla on välttämätön vaihe, kun halutaan erottaa haluttu materiaali tehokkaasti ja tarkasti muista aineksista. Vipermetal seulakauhan avulla puunkuori, oljet, heinät ja muut biomateriaalit voidaan seuloa luotettavasti ja tehokkaasti eri prosesseissa ja sovelluksissa.

Seulakauhan terävaihtoehdoilla ja terävälin ominaisuuksilla voidaan saavuttaa haluttu seulontatulos, jossa puunkuori ja muut biomateriaalit erotellaan tarkasti muusta aineksesta. Seulakauhan rotaatio ja pyörivät seulontaterät varmistavat tehokkaan seulonnan ja optimaalisen tuottavuuden.

Puunkuori ja muut biomateriaalit ovat arvokkaita raaka-aineita monilla aloilla. Ne voidaan hyödyntää esimerkiksi bioenergian tuotannossa, kompostoinnissa, maanparannusaineina, eläinrehun valmistuksessa ja muissa teollisissa sovelluksissa. Seulakauhan avulla näiden biomateriaalien seulonta on nopeaa, luotettavaa ja kustannustehokasta, mikä johtaa parempaan tuottavuuteen ja laadukkaampiin lopputuloksiin.

Maantäytöt ja kevyet murkaustyöt

Maantäytöt ja kevyet murkaustyöt seulakauhalla

Vipermetal seulakauhat ovat erinomainen valinta myös maantäyttöihin ja kevyisiin murskaustöihin. Näissä sovelluksissa seulakauha osoittaa tehokkuutensa ja luotettavuutensa tarjoten monipuolisia ratkaisuja erilaisten materiaalien käsittelyyn.

Maantäytöissä seulakauha mahdollistaa nopean ja tarkan täyttötyön. Sen avulla voidaan siirtää ja levittää maamassoja, kiviaineksia ja muita maa-aineksia tarkasti haluttuihin kohteisiin. Seulakauhan tehokas seulontaominaisuus poistaa haitalliset kivet ja roskat maamassasta, jolloin lopputulos on tasalaatuinen ja vähentää tarvetta jälkikäsittelyyn.

Kevyet murskaustyöt sujuvat myös vaivattomasti Vipermetal seulakauhalla. Muuttaisin: Seulakauhan optimoidut seulontaterät mahdollistavat hienojakoisten materiaalien erottamisen karkeammasta aineksesta. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi betonin seulonnassa tai rakennusjätteen kierrätyksessä. Seulakauha takaa tarkan seulonnan ja laadukkaan murskaustuloksen.

Vipermetal murskakauhat tarjoavat vieläkin tehokkaampia ratkaisuja vaativampaan murskaukseen. Nämä kauhat on suunniteltu erityisesti järeän materiaalin, kuten kivien ja betonin, murskaamiseen. Ne ovat vahvoja ja kestäviä, mahdollistaen tehokkaan murskaustyön vaativissa olosuhteissa.

Lue lisää murskakauhoista

Seulakauhan asennus ja käyttöönotto

Seulakauhan asennus ja käyttöönotto edellyttävät tarkkuutta ja huolellisuutta. Ennen seulakauhan käyttöönottoa on tärkeää perehtyä perusteellisesti sen mukana toimitettuihin käyttöohjeisiin ja turvallisuusmääräyksiin.

Ennen seulakauhan asentamista uuteen koneeseen on varmistuttava niiden yhteensopivuudesta. On tärkeää varmistaa, että alustakoneen nostokapasiteetti vastaa seulakauhan teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi alustakoneen hydrauliikka on oltava riittävä seulakauhan ominaisuuksien tarpeisiin. Asennuksen jälkeen on myös varmistettava, että hydrauliikkaöljyn määrä on riittävä tarvittavan paineen saavuttamiseksi.

Varmista seulakauhan ja alustakoneen kiinnityksen yhteensopivuus ja liitä vastakappaleet toisiinsa asianmukaisesti. Kun seulakauha on kytketty ja lukittu kiinni, kytketään koneen hydrauliikka seulakauhaan. Samalla on tärkeää tarkistaa letkujen ja liittimien yhteensopivuus ja kunto. Liittimien tulee olla puhtaita ja kunnolla kiinnitettyjä varmistaakseen tiiviin kytkennän.

Kun seulakauha on paikallaan, sen toiminta tulee varmistaa huolellisesti ja turvallisuusohjeita noudattaen. On erittäin tärkeää, että paineet eivät nouse maksimiarvojen yläpuolelle. On myös suositeltavaa kirjata ylös toimintaan liittyvät virtaus- ja painearvot myöhempää vertailua ja mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämistä varten.

Seulakauhan oikea asennus ja käyttöönotto takaavat sen turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Huolellinen noudattaminen sekä valppaus käyttövaiheessa ovat avainasemassa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Seulakauhan käyttö

Seulakauhan käyttö ei ole vaikeaa, jos alustakoneen käyttö on muuten jo hallussa. Erilaisten maa-ainesten ja materiaalien seulontaan liittyvät käytännöt ja hienosäädöt on helppo omaksua nopeasti. Seulakauhan käytössä on aina hyvä noudattaa tervettä maalaisjärkeä. Seulakauhan oikeaoppinen käyttö varmistaa työn onnistumisen sekä seulakauhan pitkän käyttöiän ilman turhia huolto- ja korjaustoimenpiteitä.

Ennen varsinaisen työskentelyn aloittamista on hyvä aina varmistaa seulakauhan kuntoon, huoltoon ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja. Hydrauliikkaöljyn on myös hyvä antaa lämmetä hieman ennen varsinaisen käytön aloittamista. Käytön aikana on myös hyvä seurata, että voimantuotto pysyy seulontaan vaaditulla tasolla eikä seulakauhan toiminnassa ilmene häiriöitä.

Erilaisten materiaalien seulonnassa on hyvä huomioida niihin liittyviä eroavaisuuksia. Lisäksi on tärkeä huomioida esimerkiksi kosteuden vaikutus aineen seulontaominaisuuksiin. Huomioi myös seulakauhan oikeaoppinen täyttö eli älä täytä kauhaa yli äyriensä, koska tällöin seulomatonta materiaalia voi valua yli reunojen seulotun aineen joukkoon heikentäen näin seulonnan laatua.

Vaikka Vipermetal seulakauhat ovat tehty kestämään ja niillä voidaan suodattaa monia eri materiaaleja, niin seulakauhaa ei saa käyttää sellaisten materiaalien käsittelyyn, mihin sitä ei ole tarkoitettu. Mikäli seulakauhan käytössä ei noudateta sille määriteltyjä ohjeita ja kone menee esimerkiksi epäkuntoon väärinkäytösten vuoksi, pidätämme oikeuden pitää rikkoutunut tuote takuuehtojen ulkopuolella.

Käytön jälkeen puhdista seulakauha liasta ja tee tarvittavat huoltotoimenpiteet. Pidempiaikaiseen säilytykseen kannattaa varata kuiva, puhdas tila, missä ei ole auringonvaloa ja syövyttäviä kaasuja tai muita elementtejä, jotka saattaisivat tehdä vahinkoa seulakauhalle.

Emme suosittele itse tehtyjä muokkauksia Vipermetal seulakauhojen toimintoihin ja runkoon. Mikäli laitetta on muuteltu itse ja tämän seurauksena siitä aiheutuu ongelmatilanteita, takuu ei välttämättä korvaa aiheutuneita vahinkoja.

Mikäli seulakauhan käytössä ilmenee ongelmia, voit olla yhteydessä meihin. Autamme asiakkaitamme mielellämme tuotteisiimme liittyvien kysymysten ja ongelmatilanteiden ratkomisessa.

 

Ole tietoinen vaaroista ja muista aina työturvallisuus

Seulakauhaa käytettäessä pitää aina varmistua siitä, ettei ihmisiä ole varoalueen sisäpuolella eikä etenkään seulakoneen alapuolella koneen ollessa käynnissä. Huolellinen työturvallisuus on jokaisen koneenkuljettajan otettava itse huomioon ja pyrittävä aina toimimaan niin, ettei työskentelystä aiheudu itselle tai sivullisille vahinkoa tai vaaraa. On hyvä aina ottaa huomioon myös mahdolliset ympäristötekijät sekä muut mahdolliset haitat, mitä seulakauhan kanssa työskentely saattaa aiheuttaa.

Seulakauhan käytössä huomioitavia asioita:

 • Ohjeet ja rajoitukset
 • Turvamääräykset
 • Varmista tiedonkulku ja vaadittavat toimenpiteet vahinkojen, onnettomuuksien tai tulipalon sattuessa
 • Tee seulakauhalle tarvittavat tarkastus- ja huoltotoimenpiteet
 • Varmista seulakauhan ja koneen kanssa työskentelylle esteetön ympäristö
 • Huomioi ympäristön mahdolliset vaarat, kuten sähkölinjat, jyrkänteet, vesistöt ja vastaavat
 • Tarkasta liittimien ja kiinnitysten sopivuus
 • Hämärässä tai pimeässä työskennellessä huolehdi riittävästä valaistuksesta

Älä myöskään luovuta seulakauhaa kokemattoman käyttäjän haltuun. Huolehdi riittävästä opastuksesta seulakauhan ja koneen oikeaoppiseen käyttöön ja varmista, että kyseinen henkilö kykenee varmasti työskentelemään oikein ja turvallisesti seulakauhan parissa.

FAQ

Usein kysyttyä seulakauhoihin liittyen – Seulakauhojen FAQ

Mikä on seulakauha?

Seulakauha on esimerkiksi kaivinkoneen kanssa käytettävä hydraulinen työkalu, joka on suunniteltu materiaalin seulontaan ja erottelemiseen eri kokoisten hiukkasten perusteella. Sitä käytetään yleisesti rakennus- ja maansiirtotöissä.

Mihin seulakauhoja käytetään?

Seulakauhoja käytetään usein maan, soran, hiekan ja muiden materiaalien seulontaan ja luokittelemiseen. Niitä käytetään esimerkiksi rakennustyömailla, kaivoksilla sekä maatalouden tarpeisiin.

Mitä etuja seulakauhan käytössä on?

Seulakauhan käyttö säästää aikaa ja työvoimaa, koska se mahdollistaa nopean materiaalin seulonnan. Lisäksi se voi auttaa vähentämään jätteen määrää, kun uudelleenkäytettävä materiaali erotellaan pois. Seulakauhaa käytetään paljon myös materiaalien ominaisuuksien parantamiseen.

Kuinka seulakauhaa huolletaan?

Seulakauhan huoltoon kuuluu säännöllinen puhdistus ja tarkastus sekä mahdollisten vaurioiden korjaaminen. Käyttöohjeet ja valmistajan suositukset ovat hyviä lähteitä huolto-ohjeille. Jos sinulla on kysyttävää Vipermetal seulakauhojen huollosta, ole rohkeasti meihin yhteydessä.

Mitä tarkoittaa ISO/SAE (m³)?

ISO/SAE (m³) on standardi, joka viittaa seulakauhan tilavuuteen. Se ilmaisee kauhan tilavuuden kuutiometreinä ja noudattaa ISO:n (International Organization for Standardization) ja SAE:n (Society of Automotive Engineers) määritelmiä.

Mitä tarkoittaa seulakauhan seulomisala?

Seulakauhan seulomisala kuvaa aluetta, jolla seulakauha kykenee seulomaan materiaalia tehokkaasti. Seulomisala riippuu seulakauhan rakenteesta, teräväleistä ja muiden tekijöiden vaikutuksesta. Suurempi seulomisala mahdollistaa suuremman määrän materiaalin käsittelyn ja seulonnan yhdellä kertaa.

Mitä tarkoittaa seulakauhan teräväli?

Seulakauhan teräväli tarkoittaa etäisyyttä terien välillä seulakauhassa. Terävälin valinta vaikuttaa seulottavan materiaalin koon ja laadun tarkkuuteen. Suurempi teräväli mahdollistaa suurempien partikklien läpäisyn ja korkeamman kapasiteetin, kun taas pienempi teräväli tuottaa hienojakoisemman seulontatuloksen.

Mitä tarkoittaa raekoko?

Raekoko viittaa seulottavan materiaalin partikkelien kokoon. Seulakauhan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon seulottavan materiaalin raekoko, koska se vaikuttaa siihen, miten hyvin kauha kykenee seulomaan ja erottamaan erikokoiset partikkelit. Seulakauhan tulee olla sopiva tietyn raekoon materiaalin seulomiseen, jotta saavutetaan haluttu seulontatulos.

Mikä on seulakauhan kapasiteetti?

Seulakauhan kapasiteetti tarkoittaa sitä, kuinka paljon materiaalia se voi seuloa tietyssä ajassa. Kapasiteetti vaihtelee kauhan toimintaperiaatteen, koon, mallin ja koneen voiman mukaan.

Kuinka paljon seulakauhat maksavat?

Seulakauhan hinta vaihtelee sen koon, laadun ja valmistajan mukaan. Yleisesti ottaen hintahaarukka voi olla muutamasta tuhannesta kymmeniin tuhansiin euroihin.

Mitä on hyvä ottaa huomioon seulakauhan valinnassa?

Seulakauhan valinnassa on useita tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kuten:

 • Seulottavan materiaalin ominaisuudet, kuten seulottavan materiaalin koko, tiheys, kosteus ja muut ominaisuudet. Esimerkiksi hienojakoisen ja karkean aineksen seulomiseen tarvitaan erilaisia seulakauhoja. Selvitä, miten seulottava materiaali käyttäytyy seulottaessa ja millaisia seulontatuloksia tarvitaan.
 • Seulottavan materiaalin käyttötarkoitus ja vaatimukset: Määritä, miksi seulot materiaalia ja millaisia lopputuloksia tarvitaan. Esimerkiksi rakennusalalla voi olla tarve seuloa ja erottaa erikokoisia maa-aineksia tiettyjen standardien mukaisesti. Ymmärrä käyttöympäristö ja -olosuhteet sekä seulauksen tarkoitus, jotta voit valita seulakauhan, joka täyttää tarpeesi.
 • Alustakoneen ominaisuudet: Huomioi alustakoneen nostokapasiteetti, kaatokuorma täyteen lastatulla kauhalla, hydrauliikkajärjestelmän ominaisuudet ja muut tekniset rajoitteet. Varmista, että valitsemasi seulakauha on yhteensopiva alustakoneen kanssa, ja että se täyttää nostokapasiteetin ja hydrauliikkajärjestelmän vaatimukset.
 • Seulakauhan koko ja kapasiteetti: Valitse seulakauha, jonka koko ja kapasiteetti sopivat työskentelyolosuhteisiin. Seulakauhan on oltava riittävän suuri käsiteltävän materiaalin määrälle, mutta samalla se ei saa olla liian suuri tai raskas alustakoneen suorituskyvyn kannalta.

Jos sinulla on lisää kysymyksiä seulakauhoihin liittyen, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Tarjoamme mielellämme lisätietoa ja ohjeistusta seulakauhojen valintaan ja käyttöön liittyen!

Pyydä hinnasto tai kysy lisätietoja!

Jos haluat tietää paljon seulakauhamme maksavat tai et ole varma mikä seulakauha olisi juuri paras valinta sinun tarpeisiin, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää tuotteistamme ja autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Ota rohkeasti yhteyttä!