Höga krav ställs på en stor siktskopor

The need for the design of this particular bucket stemmed from problems in the operation of a thermal power plant, which were largely related to the efficiency of material handling as well as the prevention of fault conditions. The primary purpose of the bucket would be to process the material fed into the thermal plant into a form that would ensure the plant’s optimal operation in all situations.

It was clear that the bucket would be expected to have a high capacity and operational capability, but also tireless crushing efficiency within a very specific application, setting the bar high right from the start. The schedule for implementation was also set to be extremely tight. However, we accepted the challenge with courage, as we love to solve problems and offer suitable solutions.

Siktskopa är riktigt stort. Arto, vd för Vipermetal, poserar stolt inne i hinken

Den enhetliga kvaliteten på materialet som matas är nyckeln för att lösa problem

Utgångspunkten för vårt utvecklingsarbete var de utmaningar som värmekraftverket ställs inför, särskilt i den ojämna kvaliteten på det material som bearbetas, med den tydligaste detaljen relaterad till problem som uppstår vid systemblockeringar. Därför stod i centrum för vår design att skapa en lösning som skulle homogenisera materialet som matades in i värmeanläggningen på ett sådant sätt att det inte längre skulle orsaka liknande problem i framtiden.

Materialet som hanteras på värmeanläggningen skulle bestå av träflis, bark och andra liknande biomaterial, som, särskilt under kalla förhållanden, bildar stora frusna klumpar som på ett obekvämt sätt kan blockera anläggningens system. Systemblockering orsakar i sin tur avbrott i anläggningens verksamhet och att röja dem kan i värsta fall ta avsevärd tid och medföra kostnader. Detta gäller särskilt om blockeringen har inträffat på en svåråtkomlig eller farlig plats i anläggningen.

Av dessa skäl är det lätt att förstå varför kvaliteten på materialet som matas in i växten ska vara sådan att det alltid är bättre att förebygga potentiella problem istället för att börja ta itu med dem först efter att de har uppstått. Nu är allt som saknas lösningen.

När man överväger ett mycket specifikt användningsfall måste sikthinken utformas på ett sådant sätt att dess effektivitet garanterat är optimal

Eftersom driftsäkerhet och effektivitet är kärnan i värmekraftverkets drift bör den designade skopan även uppfylla de krav som ställs för att den ska bearbeta det ojämna materialflödet till önskad form. Skopan ska vara stor, effektiv och även lätt att krossa.

Vi använde rambasen till modellen VPH 4-2300 som grund för vår design, på vilken vi började arbeta med förändringar och detaljer efter kundens önskemål. I förenklade termer fick skopan större storlek, men dess struktur och rörliga delar modifierades också för att passa den avsedda användningen.

För att slipa överdimensionerade och hårda partiklar försågs skopan med speciella krossrotorer, som skulle säkerställa materialets effektiva bearbetning till önskat slutresultat utan onödigt slöseri med tid. Utformningen av ramen och bladen förhindrar också att klumpar rinner över bladen.

Skopans bladpaket, som utsätts för stora påfrestningar, var utrustade med utbytbara slitspetsar, vilket gör det så enkelt och snabbt som möjligt att underhålla skopan och bevara dess funktionsförmåga. Denna lösning erbjuder också mångsidiga möjligheter för användning av skopan långt in i framtiden, om det ursprungliga syftet någonsin skulle ändras.

Skopans kropp är konstruerad av slitstarkt stål av hög kvalitet och tuffa finkorniga stålsorter, med vilka vi kan garantera skopan en lätt och säkert hållbar struktur. Samtidigt fick helheten en slitage- och livslängdsförlängande ytbehandling enligt kundens önskemål.

I just det här fallet skulle skopan användas med en Volvo L-180 lastare, så vi installerade även en Volvo ISO-koppling motsvarande denna typ av maskin. Eftersom skopan är gjord specifikt för denna applikation är denna modell som standard inte möjlig att använda med en grävmaskin. Men vid behov kan vi även tillverka en liknande skopa med en grävskopa, vilket gör att den kan användas med grävmaskiner på vanligt sätt, precis som andra Vipermetal siktskopor.

Skopan designades speciellt för lastare, men på specialbeställning kan vi även göra den lämplig för en grävmaskin

Från designbordet till kundens användning på bara sju veckor

Projektet relaterat till implementeringen av denna sållningshink pågick totalt i 7 veckor, vilket inkluderade att designa produkten från grunden till att den färdiga produkten skickades till kunden. Även om schemat var utmanande, lyckades vi med detta projekt över förväntan och är stolta över det arbete vi har gjort.

Även om genomförandet av projektet hade sina egna utmaningar och höga krav, genomförde vi det framgångsrikt. Skopan gör förmodligen just nu precis vad vi designade den för. Kunden har också varit extremt nöjd med produkten och detta är om något en stor ära för oss.

Detta projekt var inte bara ett bevis på vår tekniska expertis utan också på vårt engagemang för kundens behov och vår önskan att överträffa deras förväntningar.

Fråga mer om våra anpassade Siktarskopor

Om du vill lära dig mer om just denna modell eller om du har behov av lösningar relaterade till ditt eget användningsfall är du välkommen att kontakta oss. Att samarbeta med Vipermetal tar dig ett steg närmare framgång.

Försäljning och återförsäljning

E-post: info@vipermetal.fi

Kontaktformulär

Läs också

Snö- och issållning i Nallikari Winter Village

Arbetarna i Nallikari Winter Village har tagit i bruk Vipermetals sållningskorg för snö- och issållning, vilket har visat sig vara en utmärkt lösning för tillverkning av snöiga elementblock.

Läs mer

Användningen av en siktskopa i markstabilisering ger effektivitet till markarbeten

Markstabilisering är en av de viktigaste komponenterna i markarbeten och dess effekter sträcker sig långt utöver projektets livscykel.

Läs mer

Vipermetal VPCH 21 krossskopa i riktigt arbete

T. Mäkelä Oy, en finsk entreprenör från Jyväskylä, fick ett rivningskontrakt för rivning av en fyra våningar hög betongbyggnad i centrala Finland. Tidsplanen var snäv, liksom kontraktsbeloppet.

Läs mer

Vad är Vipermetal?

Välkommen att läsa Vipermetals blogg. En länge genomtänkt idé har fått en ny form i ord och bild. Viper-bloggen syftar till att berätta mer om vilka vi är och vad vi gör.

Läs mer