Krossningsprocessen inleds med insamling och sortering av betongavfall

Vanligtvis utförs krossningen av betong till mindre bitar med hjälp av en slagkross eller i mindre skala med en krosskopa som krossar betongen till önskad storlek. Den krossade betongen separeras vanligtvis från föroreningar såsom stålförstärkningsmaterial eller andra främmande ämnen.

Återanvändning av krossad betong har flera fördelar. Den minskar behovet av ny betong och därmed förbrukningen av naturresurser. Dessutom hjälper det till att minska mängden avfall och miljöpåverkan relaterad till mängden betongavfall som hamnar på soptippar.

Betonkrossning är en väsentlig del av hållbart byggande och främjandet av principerna för cirkulär ekonomi inom byggsektorn. Det möjliggör effektiv återvinning och återanvändning av betongavfall, samtidigt som det främjar effektiv resursanvändning och miljöskydd.

Lösningar för betongkrossning

Vipermetal rekommenderar särskilt dessa produkter för betongkrossning

I Vipermetals sortiment finns produkter som lämpar sig väl för effektiv krossning av betong och liknande material.

Viper Crusher VPCH-21

Grävmaskiner 22000-32000​

VPCH-21 är en unik trummurska krosskopa. Effektiv för krossning av rivningsmaterial. Krossar effektivt bland annat betong, asfalt och tegelstenar utan risk för igensättning.

Läs mer

Viper Crusher VPCV-22

Grävmaskiner 28000-40000​​

VPCV-22 är en modern tvåtrumma och icke-tilltäppningsbar krosskopa för större grävmaskiner. Används ofta, särskilt på rivningsplatser, för mångsidig krossning av betong, asfalt och blandmaterial.

Läs mer

Video

Titta på video om betongkrossning

I den här videon ser du VPCH-21 krosskärlsmodellen som bearbetar betong. VPCH-21 är en unik trummurskakärla som krossar betong samt asfalt och tegelstenar utan risk för igensättning.

Vill du ha mer information om våra produkter och deras användningsområden?

Vi berättar gärna mer om våra produkter och hjälper dig att hitta den bästa möjliga lösningen för olika situationer. Vipermetals tjänster och lösningar är utformade för att underlätta och effektivisera hanteringen av material. Vårt mål är att erbjuda dig den bästa möjliga servicen som motsvarar dina behov. Oavsett om det handlar om försäljning, återförsäljning, produktrådgivning eller begagnade maskiner kan du lita på Vipermetals professionalism och kvalitet. Tveka inte att kontakta oss!

Tveka inte att kontakta oss!